Alle rechten voorbehouden © 2020 Casa cava
  • Facebook
  • Instagram

Feestelijk dessert: Sabayon

November 28, 2016

 

Sabayon is een zalig feestelijk recept dat maar een paar ingrediënten vergt maar een heerlijk resultaat geeft.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • Klopper

  • Steelpannetje

  • Vanille ijs

  • Kristalsuiker (5 eierdopjes- ongeveer 5 eetlepels)

  • 5 eidooiers

  • Vanillesuiker (1 eierdopje vullen)

  • 1 fles witte wijn Siete Siete 

Tijd : 10 minuten

Bereidingswijze:

  1. Doe de eigelen in het steelpannetje.

  2. Weeg de kristal- en vanillesuiker af. Dit doe je door 1 eierdopje te nemen en dit 5x te vullen met suiker.

  3. Doe hetzelfde met de wijn.

  4. Klop alles tot een geheel en zet de kom daarna op een zacht vuurtje.

  5. Klop de sabayon tot een luchtige geheel door steeds in de vorm van een 8 te kloppen.

Serveer in een leuk glaasje of kommetje en doe hierbij een bol vanille ijs.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload