Feestelijk dessert: Sabayon

Sabayon is een zalig feestelijk recept dat maar een paar ingrediënten vergt maar een heerlijk resultaat geeft.
Benodigdheden voor 4 personen:
Klopper
Steelpannetje
Vanille ijs
Kristalsuiker (5 eierdopjes- ongeveer 5 eetlepels)
5 eidooiers
Vanillesuiker (1 eierdopje vullen)
1 fles witte wijn Siete Siete
Tijd : 10 minuten
Bereidingswijze:
Doe de eigelen in het steelpannetje.
Weeg de kristal- en vanillesuiker af. Dit doe je door 1 eierdopje te nemen en dit 5x te vullen met suiker.
Doe hetzelfde met de wijn.
Klop alles tot een geheel en zet de kom daarna op een zacht vuurtje.
Klop de sabayon tot een luchtige geheel door steeds in de vorm van een 8 te kloppen.
Serveer in een leuk glaasje of kommetje en doe hierbij een bol vanille ijs.